Web Toolbar by Wibiya

Race 3 : The One With (almost) No Exhaust, Yet Another Victory

 
Om vooruit te lopen op de rest van het verslag, de race uitrijden, laat staan winnen, doe je zelden of nooit zonder de steun van anderen. Vandaar eerst even een woord aan dank aan
Team 88 - Glenn voor het uitlenen van wisselstukken, aan Rudi De Cnijf voor demonteren van wisselstukken... en voor de gewaardeerde sponsoring ! Maar ook aan Lesley, Nico en Wim voor het brengen van wisselstukken.. én aan de crew, want zonder het 'bewaken van velgen' (Margaux) tot het maken van Croque Monsieurs (Lora) én niet te vergeten, onmogelijk los te weken tijdens de race van het recht stuk om signalen van de piloten in het oog te houden, Diane... En dan is er ook nog het gesleutel en de goede raad van onze eigen Burgess -  ‘Vollegaaz’ én de steun van het thuisfront.. Enfin, zonder dit alles stonden we niet op het hoogste schavotje, hadden we misschien niet eens gereden...
 
Want inderdaad, bij het klaarmaken voor de technische controle bleek immers de collector gescheurd te zijn, hiermee 3 uur racen en 1 uur kwalificeren, no way. De crew was ook al zo goed als ter plaatse en kon dus moeilijk nog iets uit België meebrengen, ook al hadden we daar een wisselstuk voorhanden bij Rudi. Glenn (Team 88) had echter nog een uitlaat.. mits wat passen en zoeken werd die gemonteerd en konden we de kwalificatie aanvatten.
 
Ondanks een duidelijk negatieve invloed op het vermogen, viel deze kwalificatie, in het droge verreden, nog mee. Na een snelle rode vlag, te verwachten, het berucht heuveltje zorgde voor highsider(s).. kon toch wat getraind worden. Een 2de plaats in de Megabike, net achter Phased Out Wobblers met een 1'33"1 was meer dan voldoende, tijd gezet door Flup, maar ook Mirco reed goede rondetijden, kon mee met de andere 'toppers'.
 
Ondertussen waren er bereidwillige transporteurs gevonden om een collector te komen brengen, die zou 's nachts om 4 uur arriveren en gezien er pas een race was om 15u30 hadden we tijd om dit te monteren. Er viel al een beetje stress weg, het ging nog wel goed komen.
 
Bij het ochtendgloren genoot (een deel van) de crew van het ontbijt in het hotel en maakte een ommetje langs de (fantastische) bakker voor de rest. Eens aangekomen, niet getalmd, werden we aan het werk gezet. Behalve ondergetekende, de bedoeling was immers om de uitlaat niet omgekeerd te monteren :). Na wat paswerk bleek de Akrapovic demper van de K8 nog best te passen en zo werd de moto race klaar gezet.
 
Dit alles onder een schitterend zonnetje, racen kan leuk zijn... Ondertussen ook eens gaan kijken naar de BMEC, daar wordt verdorie een stukje geknald ! 
 
Ondertussen kwamen er wat wolken opzetten, maar er werd absoluut geen regen voorspeld voor 23 u 's avonds, dus wij hadden niet eens regenbanden mee.. Flup opperde, zou ik er geen gaan halen ? Maar het vertrouwen in de weerman was groot... Achteraf bleek dat het kijken naar weerbericht van Dijon niet hetzelfde geeft als kijken naar Prenois ...
 
Vlak voor de race stuurde Flup ondergetekende dan toch maar om regenbanden én plaatsing, 'just in case'. Ondertussen werd alles in gereedheid gebracht om Mirco te doen starten, taktiek dat hij met de snelle jongens zou proberen aan te pikken om dan 'Der Alte' eventueel een tandje bij te laten steken en verder op te schuiven. De start werd goed genomen, Mirco bleek het tempo van de andere megabikes goed aan te kunnen, zeker na een minuut of 20. Een eerste rode vlag situatie bracht de megabikes kort te samen, alwaar Mirco erin slaagde om zelfs op te rukken naar de eerste plaats, en af en toe te wisselen. Alleszins, opdracht uitstekend volbracht. Onderweg voor de snelste rondetijd van de race in de Megabikes tekenend (1'31"016).
 
Flup nam dan over (dit keer met een geslaagde tankbeurt, zij het nog niet supersnel) met het idee om snel het tempo proberen op te drijven, maar de achterband protesteerde snel, wij hadden door het - gedwongen - monteren van een nieuwe achterveer ook niet echt een idee van slijtage. Dus tempo iets laten zakken, maar toch in het spoor van de leiders (Wobbler) en de andere klassement concurrenten (Tech-Trade). En dan... begon het te druppelen. En te druppelen. En te regenen, maar niet hard genoeg om onmiddellijk te beslissen om regenbanden te monteren. Flup is dan blijven doorrijden, met af en toe een taktisch inhaalmanoeuver, maar vooral proberen risico te beperken en toch goede positie (podium) te behouden. Toen het iets te link werd en er redelijk wat valpartijen waren besliste Flup om binnen te komen en als eerste van het pak regenbanden te monteren.
 
Gelukkig had de attente team manager dit opgemerkt want een onaangekondigde bandenwissel en tankbeurt... viel eigenlijk nog zeer goed mee. Petje af voor de piloten en David (Vollegaaz) want die wielen stonden er snel in, de PR manager beperkte zich tot nakijken, checken dat remmen opgepompt waren én hup daar ging Mirco op regenbanden met voornemen om rustig aan te doen, positie te rijden en erop te blijven zitten, we hadden ongeveer 3 ronden verloren, het was een gok.
 
Maar al vlug blijk dit een goede gok te zijn, want bij een rode vlag situatie was er nog even verwarring, maar al vlug bleek Yume Now ! Racing weerom vooraan mee aan te sluiten, Wobbler en Tech-Trade hadden immers geen banden gewisseld en waren gevallen. Dankzij uitstekende rondetijden zat Mirco vlug op de eerste plaats, maar .. zou hij nog benzine genoeg hebben... Door de rode vlag situaties etc was gepland dat hij uit ging rijden, ook al droogde de baan op én werden de regenbanden weerom gefolterd.. En ondanks aanmaningen langs de piste, bleef die jongen toch zeer vlotte tijden neerzetten... Dan kwam de wedstrijdleiding langs met de verlossende zwart-witte vlag... maar ze zwaaiden nog niet... Zelden heeft de reporter van dienst, de mecanieker, de moeder, de co-piloot en vader, de vriendin, de zus... zo de tijd vervloekt.. Nog 10 seconden en hij zou er moeten zijn... die duurden toch ellendig lang én dan was er de verlossing ! Mirco kwam als eerste over de streep !
 
Winnen doen je in team, en niet enkel de piloten. Maar het mag gezegd, als jonge piloot die 2 van de 3 stints heeft gereden, in speciale omstandigheden heeft Mirco een mooie prestatie geleverd, vooral ook een verstandige. Bleek immers dat hij al een heel tijdje de technische stukken overal een versnelling hoger aan het rijden was om brandstof te sparen e.d... In de uitloopronde ging overigens de reservelamp aan.. hij had dus nog enkele rondjes in zich !
 
Proficiat aan het team én op naar de volgende race ! Als leiders in het kampioenschap zullen we ons met verve verdedigen.

Fotoreportage kan
hier gevonden worden en updates kunnen altijd op onze Facebook pagina gevolgd worden of op de Twitter account yumenowracing.

Blog Photo