Web Toolbar by Wibiya

Race 2 : The One With a Brake Drive Through and Unfortunate Red Flag

Nadat we een vlekkeloze eerste race hadden gekend (jaja… het verslag .. komt er wel eens van ;-), foto’s zijn op onze facebook pagina wel beschikbaar) met een overwinning in eigen klasse én algemeen, en een nieuwe besttijd voor beide piloten op Zolder met de NBC bike, was de ambitie natuurlijk om weer op het podium te eindigen, met hopelijk een versterking van de leidersplaats.. en natuurlijk heimelijk hopen op de kers op de taart, een nieuwe overwinning.

Om het stof van de pakken te rijden en de spieren wat los te rijden, gingen we ervoor om het eerste halfuur beide piloten te laten bollen, later was er nog een vol uur kwalificatie tussen 10u en 11u voorzien, waar we de nieuwe banden gingen inrijden.. én proberen een sterke tijd neer te zetten.

Mirco begon.. en zette na een rondje of 7 al een 1’47.9 neer, het tempo zat al goed. Met nog een goede 10 minuten te gaan nam Flup over, zonder strijdplan tenzij proberen vlot tempo te vinden en veringafstelling wat aan te voelen. Dat vlot tempo lukte wonderwel ..1’46.0 tot gevolg, wat niet verbeterd werd. Wij wisten ons dus reeds verzekerd van een goede plaats op de startgrid, gezien ook de eerste ‘warm-up’ sessie meetelt.

Er werden snel wielen gestoken met nieuwe banden, om deze in te rijden in de kwalificatie sessie en er werd dan gestart met Flup. In functie van de evolutie van tijden e.d. gingen we dit uurtje misschien niet volledig benutten, materiaal en rijders sparend, hoe aanlokkelijk het ook is om zoveel mogelijk te rijden, zeker voor de jonge veulens :).
Na een ronde of 5 toonde het tijdsopnametelevisiescherm (scrabble, anyone ?) een glimlach in de pitsstraat ter hoogte van box 12.. 1’45.230, dan weet je zeker bij de eerste rangen gaat staan, en dat is voldoende in endurance, ook al was het nu slechts een twee uren koers. Flup kwam dan ook binnen om Mirco verder te laten rijden. Die liet zich dat geen twee keer zeggen, zat onmiddellijk in 1’47, om dan aansluitend twee rondjes in 1’45 te rijden, met een 1’45.279 als nieuwe persoonlijke besttijd. We beslisten dan om hem binnen te halen, maar sowieso was er net dan een rode vlag situatie en werden deze twee tijden niet verbeterd. Pole position dus. Goed voor het vertrouwen, maar niet altijd evident, je moet dan immers zelf het tempo aangeven vanaf de eerste rondes.

Al be al een relaxte voormiddag, uitkijken naar de race een tweetal uurtjes later. En overleggen wie het minst gehavend was om te tanken, het was kiezen tussen Mr. One-Wrist-Bandit, Mr. H. Ernia of Two-Left-Hands Webmaster. Gezien het doel is om de benzine in de tank te pompen, liefst op een snelle manier viel deze laatste onmiddellijk af, een korte test wees uit dat Vollegaaz met één goede pols nog best geschikt was, Gunthers’ rug best toch wat sparen. Ondertussen smullend van lunch, dankjewel Vanessa !
De start was voor Flup, die ging de tank leeg rijden, en dan ging Mirco de rest van de race uitrijden, met een korte pitstop. Het is immers verplicht om twee keer binnen te komen, wat wij bij de volle duur sowieso moesten doen.

Dit keer verliep de start vlekkeloos, geen last-minute technische probleempjes. Het tempo was zeer snel voor de eerste 4-5 teams die duidelijk allemaal aan elkaar aanpikten. Enkele keren speelde wij haasje-over met Phased-Out Racing (vorig jaar Wobbler), maar de snelle jeugdige Engelsman nam daarbij wat risico’s, dus leek het veiliger om die even te laten gaan.. even later maakte deze dan ook een schuiver.. en kwam gehavend binnen, oa zonder onderkuip. Jammer genoeg ontstond na 17 minuten koers ook een langdurige rode-vlag situatie. Voor Phased Out een gelukje want de maarschalk konden zo hun onderkuip meebrengen… .

We beslisten na de rode vlag (45 minuten) onmiddellijk een drive-through te doen om dan later nog een pitstop te doen, aldus aan de verplichtingen te voldoen, al waren we net te laat om Flup te bevestigen dat dit conform het reglement was, het bleek correct te zijn. Eens de wedstrijd terug op gang zette hij een goede reeks neer en zorgde ervoor dat Mirco ging overnemen vanop de eerste plaats. De tankbeurt ging vlot, maar toch sloeg Murphy toe.. ondergetekende zag met de brandblusser in de hand de befaamde onderkuip van Phased Out door de lucht vliegen vanuit de pits… rode vlag tot gevolg terwijl Mirco net de pitsstraat was uitgereden. Hierdoor viel deze slecht voor ons, want na de herstart en enkele rondjes bleken we toch wat achterstand te hebben opgelopen, met nog een klein halfuur koers…

Geen podiumplaats in het zicht, dat liet Mirco zich niet 2 keer zeggen, kortom het gas er op… en dan plots zagen we hem de pitstraat doorrijden. Bleek even een omweg gemaakt te hebben, rempunt gemist aan Jacky Ickx. Toch zeer goed hernomen (enkele 45 ers) en we zagen hem vrij snel op de derde plaats.. en naderend op de sympathieke West-Vlamingen, Brutus Racing. Om deze uiteindelijk voorbij te gaan .. en aan de finish op de
tweede plaats te eindigen, 35 seconden na de winnaars, Team 88, onze compagnons in de box !

Al bij al konden wij uitgebreid op een terras gaan nagenieten , onze leidersplaats immers verstevigd, en weer niet met lege handen naar huis. De piloten zette constant snelle tijden (snelste tijd in koers), het tanken ging snel, en de mekaniek hield het… Veelbelovend voor de rest van het seizoen, we gaan ervoor om weer het hoogste schavotje te staan in een of andere discoteek.. het verslag van deze kampioenenviering is overigens ergens verloren gegaan. Iets met Bacardi Reserva én teveel cola of zo iets….

Op naar
maandag 23 juli, in Zolder, alvorens op 15 augustus in Assen te gaan rijden.